15. mai, 2016

Søndag. 15. Mai.

Då er lamminga overstått og 46 vakker og flotte søte små spring rundt på bøen og på nabogarden 4 lamm. Et nydelig føll har vi fått og tolv supersøte kje. Enno ei hoppe att å følle og ei geit å kjee. 

Neste års føll blir allereie laga. Svarten går med Beatrix og Kleivar med Lollie og Esmeralda. Kleivar og Storm er lisensierte i år. Meget spennende føll neste år.

Eg har kjøpt meg fjordhest igjen. Ei hoppe som og skal sleppast med hingst i år. 

Våren er kald og graset vekst lite. Heldigvis er det tørt ver i det minste. 

2. apr, 2016

Lørdag. 02. April.

Ei veke att til lamminga tek til.  ☺

Huset er så godt som ferdig. Og bra er det. Er fortsatt heilt imponert over at vi skal få bu i et så fint hus. Litt forelska. 💗💗💗💗

Graset grønkast på beiter og bøar. Og vi har en kjempedyktig kar i arbeid med å fikse gjerder rundt om ( lei av sauer på rømmen). ☺ 

Sauene vart vaksinert før påske. Rart å ha påska så tidlig. Og litt godt å ikkje ha den midt i lamminga. Skjønt her gjekk det mest i husvask og flytting.  

Hingstane tek til å få litt vårfornæmmelser. Er en herlig flokk.

Har solgt litt ponnier og. Og kjøpt en hest. 😉

Litt gøy må en ha det. Skjønt om eg ikkje liker å gje slepp på noken av flokken vår. 😎

 

1. mar, 2016

Tirsdag. 01. Mars.

Det er vår...... iallefall på kalenderen. Ute er det snø og sur austavind.

Magane veks på sauer, geiter, og ponniar. Berre litt over ein mnd att til små dyreungar er venta. 🙂

Eg koser meg med å ri ponniar og hestar frå stallen til lufting på beitet. Ikkje mange metrane likevel ei kjærkommen forandring i forhold til alltid berre å leie.

Lucky er solgt og skal flytte i løpet av våren. Eg er sikker på at Lucky får det godt der han kjem. 🙂

Huset vårt tek form for kvar dag som går no. Veggene er malt og plata i alle romma untatt våtromma og kjølerommet. Og i våtromma er golvbelegga på plass. No er det mykje forventning og glede til flytting om en mnds tid. 🙂

Skal bi godt å kunne labbe i fjøs og på beitet til alle døgnets tider. Har tusen ideer for å utvikle garden videre. Men men viktig å ta det steg for steg.  Ein kan ikkje få til alt på en gang. 🙂

22. feb, 2016

Søndag. 21.Februar.

Sauene blir større og større. :) Lamminga kjem nærare og nærare.

Amanda er og tydelig drektig. Carmen viser drektigheta ikkje på enno.

Geitene er og spennande. Nokre virker i allefall som dei venter kje til våren.

Litt trist er det derimot at Lydia kasta føllet sitt. :( Lydia som endelig skulle få sin egen lille eselvenn..... Må prøve å bedekke igjen i år. Hadde vert så koselig med et lite eselføll.

Ellers har vi fått Venus til gards omsider. Så langt er Venus en snill og vakker hest på alle måter. Spennande å bli kjent og bygge band. Og gøy å sjå kor flokken tek imot en unghest.

Hingstfølla har hat en runde med fordøyelses trøbbel kvar. No venter vi og gler oss til å få tørrhøy. Har ikkje heilt tillit til rundballeforet. Er ikkje tørt nok og smakfult nok.

Husbygginga går så det suser. Alle skilleveggane er på plass. Platene på vegger og tak er på plass i alle soveromma og boder og kontoret. I stove og kjøkken er plater komt på og der held det på å bli malt no.

Veret er så som så. Akkurat no går det i sludd/regn/hagl/snø omenan. :(

Natur og Ungdom har i fleire veker hat lenkeaksjonar på Engebøfjellet mot dumping av gruveslamm i fjorden. Fantastiske folk i Natur og Ungdom som kjempar på slik. :)

5. feb, 2016

Torsdag. 04.Februar.

Quite some action in the village now. Nordic Rutile/Nordic Mining is performing some test drilling to take samples from the Engebømountain. Natur og Ungdom (Environmental youthgroup) is protesting the plans of dumping the miningwaste in to the Førdefjord by chainactions and protests.

On the farm the everyday winterlife goes as usual.

My back is acing from not having the posibility to have wwoofers this winter. But when we move in to our new house we finaly can have wwoofers again. But then also lambing and foaling season kicks in. :) Weird to think about how fast the time flies. Only eight weeks til foals and lambs.

For the moment we have lots of snow and ice. Making everything take twice as much time as normal.

I also have to sell at least three ponies within short time. Both for money and because I ve made a verry special deal. ;) Hoping to sell Lucky, Bukefalos and Betty or Scootaloo or Beatrix or Carmen. And hoping to find a perfect home for each one of them. It aint fun to sell ponies.